Benvinguts

 

Hola, em dic Jordi Puigdefàbregas i sóc ortigaire. Els ortigaires ens dediquem a la investigació i la elaboració de preparats vegetals, i gestionem la salut de les plantes i dels conreus aprofitant els recursos que elles mateixes ens dónen. Preferim estimular les seves funcions biològiques (i les del sòl també), restituïr l'equilibri, i no tant guerrejar amb els seus enemics. La constatació de que el 90% dels efectes de la defensa d'una planta depèn de la exhalació d'aromes per a comunicar-se amb l'entorn em va decidir a enfocar-me a estimular el sistema de defensa vegetal en comptes de atacar els herbívors, siguin fongs, insectes o demés alcúrnia. El producte (la fruita, el vi, etc) hi surt guanyant en gust i conservació.

I no cal dir que cal que l'entorn sigui com mes ric i complexe millor, sinó de poc serveix comunicar-s'hi. Per això també dedico atenció professional a les "bones herbes de la mala terra", a la meravellosa vida del subsòl i a la fauna auxiliar.

Us oferèixo aquests serveis:

  • Assessoro i dissenyo plantacions en finques agrícoles, en jardineria i espais verds.
  • Gestiono biològicament conreus i zones verdes: faig implantació i seguiment de la fauna útil, vegetació adventícia, microorganismes... manejo aquestes energies amb preparats vegetals.
  • Elaboro preparats vegetals "a la carta". Fermentacions, infusions i decoccions de plantes.
  • Faig formació a professionals del ram.
  • Treballo per tot el territori.

Gràcies per la visita!